ChristenUnie-SGP Leiderdorp organiseert fietspuzzeltocht

Arie Janssen op de fiets door Leiderdorp.jpegvrijdag 25 februari 2022 21:56

Met een weekje voorjaarsvakantie voor de boeg, organiseert het team van ChristenUnie-SGP Leiderdorp een heuse fietspuzzeltocht in en om Leiderdorp. De route heeft een lengte van ongeveer 15 kilometer en voert langs verschillende mooie, typische, maar ook belangrijke plekken in Leiderdorp.

‘Samen door Leiderdorp’, zo heet de fietspuzzeltocht die ChristenUnie-SGP Leiderdorp organiseert: uiteraard een speelse knipoog naar de campagneslogan van de fractie, zo geeft lijsttrekker Arie Janssen aan: “Elke Leiderdorper kan op een moment naar keuze de route zowel alleen als samen met familie, vrienden of een buurtgenoot fietsen. De voorjaarsvakantie is daar een mooi moment voor.”

Janssen, zelf een fervent fietser, kijkt uit naar de fietstocht: “Vanuit ons huis hebben we eigenlijk alles binnen fietsafstand: polders, sportvoorzieningen, scholen, bibliotheek, winkelcentrum, ziekenhuis, bouwmarkt, kerk, et cetera. Tijdens de fietstocht zullen de Leiderdorpers dit echt herkennen. Daarnaast is het ook nog eens een andere manier van fietsen in en kijken naar je eigen omgeving.”

Het idee van een fietspuzzeltocht komt niet helemaal uit de lucht vallen, geeft campagneleider Leander Tramper aan: “In de afgelopen raadsperiode hebben we ons sterk gemaakt voor voldoende en veilige fietsroutes, aanpak van fietsknelpunten en fietsparkeerplekken. Daarbij liggen er nog genoeg concrete plannen waarmee we met prioriteit ruimte geven aan de fiets. Ook tijdens de fietsroute komen we stukken tegen waar een degelijk fietspad ontbreekt, bijvoorbeeld langs de Dwarswatering. Daarnaast gaan bij een fietspuzzeltocht beweging en ‘samen bezig zijn’ natuurlijk hand in hand.”

Iedereen kan de fietsroute gratis downloaden van de website van de fractie.

Samen door Leiderdorp

« Terug