Pluspunt doet belangrijk werk in Leiderdorp

Voorkant pluspuntmaandag 29 januari 2018 20:16

Belangrijk werk

Dinsdagavond 23 januari waren Arie Janssen en Geert Schipaanboord te gast bij Pluspunt. We zijn in gesprek gegaan met Mirjam Muller, directeur van Pluspunt en de bestuursvoorzitter, Ingrid Mazurel. Duidelijk is dat Pluspunt belangrijk werk doet in Leiderdorp. Zo bieden de vrijwilligers van Pluspunt bij alle ouderen in Leiderdorp die in dat jaar 75, 80 of 85 jaar worden, aan om langs te komen. Dat is een belangrijke manier om eenzaamheid op het spoor te komen. Tegelijkertijd blijven er altijd mensen die geen behoefte aan contact hebben, terwijl ze dat wel nodig hebben.

Samenwerking

Pluspunt werkt voor activiteiten samen met tal van andere organisaties. De komst van het Sociaal Team Leiderdorp (STL), het loket voor alle ondersteuningsvragen voor volwassenen in Leiderdorp, heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Tegelijkertijd is meer mogelijk, bijvoorbeeld in de samenwerking met sportverenigingen.

Eén welzijnsorganisatie

Pluspunt is met de gemeente in gesprek over de komst van één welzijnsorganisatie. De subsidie aan Pluspunt is per 1 januari 2019 opgezegd. ChristenUnie-SGP vindt de komst van één welzijnsorganisatie een slecht plan. Het is niet duidelijk welk probleem er mee opgelost wordt. Bovendien is er een risico dat vrijwilligers afhaken wanneer de organisatie drastisch veranderd wordt. Wij zullen dit de komende maanden kritisch volgen!

« Terug