Raadslid in de tijden van Corona

Geert Schipaanboorddinsdag 26 mei 2020 16:12

Komende weken geven elke week 2 raadsleden in het Leiderdorps Weekblad aan hoe zij de huidige tijd ervaren. Vorige was onze fractievoorzitter aan de beurt.

De coronacrisis zet het dagelijkse leven behoorlijk op zijn kop. Dat geldt denk ik voor veel Leiderdorpers, en ook voor mij. Overschakelen naar thuisonderwijs aan de oudste twee kinderen, elke dag thuiswerken, een digitale gemeenteraad en niet meer op zondag naar de kerk kunnen gaan. Ik mis het samenzijn met anderen. De dingen die gewoon lijken, ga je opeens veel meer waarderen.

Ik heb wel meer tijd om de prachtige omgeving van Leiderdorp beter te verkennen. Een absolute aanrader is het nieuwe fietspad door de Boterhuispolder, een pad dat bijna aan het einde van de Zijldijk begint en aansluit op de Leidse weg. Je fietst tussen de (Lakenvelder) koeien en de schapen, en ook ooievaars, kievieten en grutto´s zijn te zien. Ook de mooie Munnikkenpolder wordt intensiever bezocht. De vele speeltuintjes in Leiderdorp, de groene Houtkamp, ze worden meer gebruikt dan ooit. Onze groene omgeving is iets om zuinig op te zijn, ook als deze coronacrisis voorbij is!

De viering van 75 jaar bevrijding was indrukwekkend. Onze koning op een lege Dam, onze burgemeester bijna alleen bij de 4 mei-herdenking in Leiderdorp: het zijn beelden die blijven hangen. In de Gereformeerde Gemeente van Leiderdorp, waar ik lid ben, is naast de digitaal te volgen kerkdiensten, elke dag een vervolgverhaal te horen. Daarnaast heb ik op 5 mei twee Leiderdorpers geïnterviewd die de oorlog als kind hebben meegemaakt. Ze vertelden met name over de hongerwinter. Indrukwekkende verhalen. Als je die verhalen hoort, dan waardeer je extra wat we hebben: vrede, leven in een rechtsstaat en genoeg te eten. Reden tot dankbaarheid, ook in deze tijd!

Geert Schipaanboord

ChristenUnie-SGP Leiderdorp

« Terug