Bijdrage ChristenUnie-SGP in begrotingsraad.

Entree gemeentehuis2.JPGzaterdag 12 november 2022 22:29

Tijdens het begrotingsdebat van 4 november heeft de ChristenUnie-SGP ingestemd met de begroting van 2023. Een belangrijk uitgangspunt van de begroting was het niet verhogen van de woonlasten in Leiderdorp. Dit geldt voor alle Leiderdorpers, zowel kopers als huurders, en dat vonden wij belangrijk.

Tijdens de begrotingsraad hebben wij aandacht gevraagd voor meer betaalbare woningen. Naar onze mening kunnen ontwikkelaars nu te makkelijk sociale woningen afkopen in kleinere woonprojecten. Middels een motie hebben wij aangegeven dat het afkoopbeleid moeten worden geïndexeerd en herijkt. De motie, mede ondertekent door D66, CDA en PvdA-Groenlinks is aangenomen.

Ook hebben we ons tijdens het debat ingezet voor de laag- en middeninkomens in Leiderdorp. Het steunpakket wat wij samen met LPL voorstelde, is niet in zijn geheel overgenomen maar wel is blijven staan dat het college deze winter met een steunpakket komt aan maatwerk regelingen. Uiteraard zitten we hier bovenop omdat we Leiderdorpers geenszins in de kou willen laten staan.

Lees onze gehele inzet en bijdrage hieronder.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Bijdrage Begrotingsdebat ChristenUnie SGP Leiderdorp 2023.pdf444,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug