Raadsvragen ChristenUnie-SGP over leegloop Winkelhof

Winkelhof.jpgzaterdag 12 november 2022 23:19

Recent heeft de franchisehouder Timo Scharleman van de voormalige vestiging van Halfords in het Leiderdorps Weekblad aangegeven dat hij helemaal klaar is met Wereldhave1. Als voorbeeld van die slechte verhouding memoreerde hij de rechtszaak tegen Wereldhave omdat zij in het nieuwe huishoudelijk regelement hadden vastgelegd dat alle winkels elke zondag open moeten zijn.

Nog recenter heeft Dress For Less Fashion aangegeven de winkel na 40 jaar te moeten sluiten. Ook zij zijn de dupe geworden van het wanbeleid van Wereldhave. Op Facebook wordt aangegeven dat Wereldhave niet voor maar tegen de lokale kleine ondernemer is. Reacties onder de berichten op sociale media geven het beeld dat het winkelend publiek deze winkels juist heel erg mist en ervaart dat het aanbod in de Winkelhof steeds beperkter wordt. Er wordt zelfs gesuggereerd dat je inmiddels beter naar Zoetermeer of de Merenwijk kunt uitwijken. Dit beleid raakt dus al onze lokale ondernemers in de Winkelhof.

Gezien bovenstaande hebben wij de volgende actualiteitsvragen aan het college

1. Wat is de mening van het college over het in korte tijd vertrekken van twee lokale ondernemers met een geschiedenis van ruim 40 jaar in Leiderdorp?

2. Heeft het college recent contact gehad of gesproken met de eigenaren van Halfords en Dress for Less Fashion over hun relatie met Wereldhave?  Zo ja, wanneer heeft dit plaatsgevonden en wat is er besproken? Zo nee, waarom heeft dit gesprek (nog) niet plaatsgevonden?

3. Wat is de mening van het college over het beleid van Wereldhave met betrekking tot de lokale ondernemers in de WInkelhof en het gehele winkelaanbod in heel Leiderdorp?

4. Wat gaat het college doen om verdere uitstroom van lokale ondernemers uit de Winkelhof te voorkomen?

5. Welke boodschap heeft het college voor de lokale ondernemers die ondanks het beleid van Wereldhave nog actief blijven in de Winkelhof?

« Terug