ChristenUnie-SGP bespreekt coalitieakkoord vanuit vier Leiderdorpers

Gemeentehuis1woensdag 30 mei 2018 11:12

Tijdens het debat van afgelopen maandagavond heeft de Geert het coalitieakkoord besproken vanuit het perspectief van vier Leiderdorpers. Deze Leiderdorpers worden vandaag of morgen rechtstreeks geconfronteerd met de keuzes die zijn gemaakt door de coalitie. Ook heeft de Geert de coalitie bedankt dat door de aangedragen suggesties van ChristenUnie-SGP er aandacht voor ouderen is in het akkoord en het duidelijk is dat de kinderboerderij in de Houtkamp open blijft.

Van de vier Leiderdorpers leest een vrijwilliger van Schuldhulpmaatje nergens in het akkoord de garantie dat zijn kostbare kennis en ervaring in de nieuwe welzijnsorganisatie wordt benut. Een inwoner van de Van der Marckstraat wordt na 2 jaar éénrichtingsverkeer binnenkort weer geconfronteerd met meer verkeer in straat zonder dat er op korte termijn uitzicht is op verbetering. De bewoner van de Oranjewijk heeft tevergeefs gezocht naar de duurzame ambities voor deze wijk in het akkoord. Hij/zij vraagt zich af wat deze coalitie voor ogen heeft met de wijk. Een Leiderdorpse pleegouder moet goed zoeken naar aandacht voor jeugdhulp in het akkoord. Leiderdorp komt elk jaar 800.000 euro tekort op dit thema en dan zou dit toch één van de grootste prioriteiten moeten zijn?

Tot slot heeft Geert het college, met een verwijzing naar de Barmhartige Samaritaan, wijsheid en barmhartigheid toegewenst voor mensen in nood die er ook in Leiderdorp zijn. Voor hen heeft de overheid, en juist de lokale overheid, een bijzonder taak.

In onderstaande video kunt u de bijdrage van Geert aan het debat integraal zien.

« Terug