Aandacht voor samenhang en kwetsbare jongeren in participatiebeleid

Participatie.jfifmaandag 12 oktober 2020 23:25

Sinds 2015 is de Participatiewet in werking. De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), en voegt daar de doelgroepen uit de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en de Wajong voor jonge arbeidsgehandicapten voor een grootste deel aan toe . Daarmee is sprake van één eenduidige regeling voor alle groepen aan de onderzijde van de arbeidsmarkt.

Maandag 12 oktober stond de herijking van het participatiebeleid voor Leiderdorp op de agenda. De ChristenUnie-SGP heeft in haar bijdrage onderstreept dat participatie geen geïsoleerd terrein is. Het krijgen van een baan hangt bijvoorbeeld ook vaak samen met het welzijn van mensen. Om deze reden is op initiatief van ChristenUnie-SGP de samenhang van participatie met andere beleidsterreinen nu beter verankerd in het raadvoorstel.

Wij hebben samen met PvdA een amendement ingediend die extra aandacht vraagt voor de groep kwetsbare jongeren met een beperking. De toeleiding naar arbeid vraagt voor deze doelgroep een aanpak die aansluit op de diverse beperkingen (fysiek, psychisch en psychiatrisch). Middels een amendement hebben we aangegeven dat voor deze groep een gerichte aanpak moet komen met medewerkers die daar opgeleid en vaardig voor zijn. Het amendement is unaniem aangenomen door de Leiderdorpse raad.

« Terug